Home

Kera-niek is het keramiek-project van Annick Proesmans uit Hasselt. Zij kwam in aanraking met het keramiekwerk via haar werk als opvoedster bij Intesa. Daar gebruiken ze keramiek als therapie voor mensen met een beperking.

Van het één kwam het ander. Annick bekwaamde zich via het volgen van cursussen bij bekende keramisten. En nu is het zover: ze geeft nu zelf ateliers en workshops in kleine groepen aan geïnteresseerden, en maakt ook ontwerpen op maat. De kunst van gebakken en geglazuurde kleivormen.

Over mij

Ik ben als het ware gebeten geraakt door de microbe van de keramiek. In mijn eigen oven worden de verschillende objecten gebakken en geglazuurd. Het is wonderlijk om te zien hoe wat eerst in je hoofd ontstaat, later ook werkelijkheid wordt. En daar draait het om: zelf creatief bezig zijn, jezelf ontplooien via keramiek, en bovendien een lekker zen-moment.

Ik ben moeder van drie kinderen, en werk als opvoedster bij Intesa, een instelling voor volwassenen met een beperking. Zelf werk ik daar met personen met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Door alle jaren heen ben ik altijd creatief bezig geweest. En ja, daar kwam ook keramiek bij kijken.